2 wyniki
Książka
W koszyku
(Dobra kuchnia / Dragon)
Dobroczynne działanie miodu, znane od tysięcy lat, do dziś wykorzystuje się w medycynie naturalnej, kosmetyce i oczywiście kuchni. Miód wykorzystuje się, aby wspomóc leczenie chorób układu krążenia, układu oddechowego, pokarmowego, moczowego, skóry i błon śluzowych czy nawet schorzeń ginekologicznych. Pyłek kwiatowy i pierzga znajdują zastosowanie w leczeniu chorób żołądka, jelit, wątroby, układu krwionośnego czy schorzeń psychicznych. Miód wspomaga leczenie wielu dolegliwości, wpływa na poprawę samopoczucia, zwalcza bezsenność, dostarcza organizmowi cennych i łatwo przyswajalnych elementów odżywczych. Jest nieocenionym sprzymierzeńcem urody, o czym wiedziały doskonale już starożytne piękności, stosując z upodobaniem miodowe kąpiele, masaże i inne zabiegi z użyciem miodu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Kamionka Wlk.- Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 636/639 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Produkty pszczele i przetwory miodowe / Mieczysław Wojtacki. - Wyd. 5. - Warszawa : Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne, 1983. - 209, [3] s. : fot., rys. ; 21 cm.
Dr. z klisz.
Chcąc zaspokoić potrzeby szerokich rzesz czytelników rekrutujących się spośród pszczelarzy, jak również spośród konsumentów miodu, czy innych produktów pszczelich, starałem się zebrać podstawowe wiadomości z tego zakresu i podać je w możliwie przystępnej formie.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę by zobaczyć szczegóły.
Kamionka Wlk.- Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 636/639 (1 egz.)
Filia Mystków - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 636/639 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej